DEKANLAR KONSEYİ YENİ ZELLANDA’DAKİ TERÖR SALDIRISINI KINADI

Fakülte dekanımız Prof.Dr. Mustafa ALICI’nın da dahil olduğu İlahiyat fakülteleri, İslami İlimler ve Din Bilimleri fakülteleri dekanlarından oluşan dekanlar konseyi Yeni Zellanda’da ibadet eden Müslümanlara yönelik yapılan silahlı saldırıyı kınadıklarını belirten ve üzüntülerini dile getiren bir mesaj yayınadı. Bu mesaj vesilesiyle topluma vicdani sorumluluklarını hatırlatmış oldular. Metin içeriği şu şekildedir ;

15 Mart 2019 günü Yeni Zelanda’nın  ChristChurch kasabasında eş zamanlı iki camiye düzenlenen silahlı saldırıda; Cuma namazını ifa etmek üzere bir araya gelen Müslümanların ibadet esnasında silahla taranması üzerine 50 masum insan şehit edilmiş 20’si ağır olmak üzere 39 kişi de yaralamıştır. Teröristlerin olay sonrasında sosyal medya üzerinden yayınladıkları 74 sayfalık metnin içeriği ise, olayın ne kadar planlı ve kapsamlı olduğunun kanıtıdır.

Ulusal ve uluslararası bütün kurumlar dinine ve milletine bakılmaksızın terörün bir insanlık suçu olduğunu kabul etmek durumundadır. Son yıllarda Batı ve ABD başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde bazı medya organları ve kurumlar tarafından desteklenen terör örgütlerinin eylemleri her geçen gün artması hoşgörü ile karşılanamaz. Semavi dinlerin kutsal olarak kabul ettiği insan hayatının teröre hedef seçilmesine artık duyarsız kalınmamalıdır. Bu itibarla dünyanın neresinde olursa olsun savunmasız, mazlum ve çaresiz insanlara yönelik yapılan her türlü terör ve şiddeti kınamak insanlığın ortak paydası olarak değerlendirilmelidir. Bu vesile ile Yeni Zelanda’da camide ve ibadet esnasında işlenen bu hain ve menfur terör eylemine karşı; vicdan ve acıma duyguları körelmeyen uluslararası siyasi, askeri, idari ve sivil kuruşlara mensup bütün yetkililerin ortak bir sorumlulukla hareket etmek zorunda olduklarını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

Biz İlahiyat ve İslami İlimler Fakültelerinin dekanları olarak temsil ettiğimiz büyük camia adına, bu vahşi cinayeti işleyenleri, onlara arka planda cesaret veren her türlü düşünce ve akımı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Menfur olayda şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara da Yüce Allah’tan şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 17 Mart 2019

İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri Dekanlar Konseyi