Politikalarımız

KALİTE, EĞİTİM ve ÖĞRETİM, ARAŞTIRMA ve GELİŞTİRME, TOPLUMSAL KATKI, YÖNETİM SİSTEMİ, ULUSLARARASILAŞMA POLİTİKALARI

     KALİTE POLİTİKASI

  1. Çağdaş, öğrenci merkezli bir eğitim tasarlayarak, evrensel yeterliklere sahip bireyler yetiştirmek.
  2. Kurumsallaşmış, temel değerlerine bağlı, paydaşların katılımını, katkısını ve memnuniyetini esas alan, sürdürülebilir bir kalite kültürü oluşturmak.
  3. Kurumun benimsediği kalite yönetim sistemini uygulayıp sürekli iyileştirecek hizmet ve faaliyetler yaparak, sistemin sürekliliğini sağlamak.
  4. Nitelikli ve özgün araştırma-geliştirme faaliyetlerinin yürütülmesini sağlayarak tüm insanlığın maddî ve manevi gelişimine katkı sağlamak.
  5. Toplumun ihtiyaçlarını ve önceliklerini gözeten, etkin ve sürdürülebilir toplumsal katkı faaliyetlerini teşvik edip desteklemek.
  6. Uluslararasılaşma bilinç ve kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak ve desteklemek.
  7. Akreditasyon çalışmalarını desteklemek ve sürekliliğini sağlamak.
  8. Kalite Güvence Sistemini ölçülebilme, izlenebilme ve sürekli iyileştirme esaslarına dayalı olarak sürdürülebilir bir şekilde yürütmek.
  9. Kalite sürecini sürekli kontrol etmek ve iyileştirmek.
  10. Sistematik bir şekilde, sürekli iyileştirme çalışmaları ile ilgili raporlandırma yapmak ve somut kanıtlar sunmak.

     EĞİTİM VE ÖĞRETİM POLİTİKASI

  1. Çağdaş, katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir düzeyde, öğrenci merkezli bir eğitim gerçekleştirmek ve bunu sürdürebilmek.
  2. Program öğretim amaç ve çıktılarını, iç ve dış paydaşlardan görüş alarak, öğrencilerin ve toplumun ihtiyaçlarına göre periyodik bir şekilde gözden geçirip güncellemek.
  3. Eğitim-öğretim programını; program öğretim amaçlarına, program çıktılarına ve disipline özgü çıktılara uygun olarak tasarlamak.
  4. Eğitim-öğretim programını, ulusal yeterlilikler çerçevesinin ve çağın gereklerini dikkate alarak, paydaşların katkılarıyla periyodik olarak güncellemek.
  5. Mesleki ve akademik yeterlikleri yüksek, toplumsal sorumluluk sahibi, farklı inanç ve düşüncelere saygılı, eleştirel düşünebilen, seçim yapabilen ve liderlik özellikleri taşıyan bireyler yetiştirmek.
  6. Öğrenci kabullerine yönelik tanımlanmış kriterleri, diploma, derece ve diğer yeterliliklerin tanınması ve sertifikalandırılmasıyla ilgili kuralları tutarlı ve kalıcı şekilde uygulamak.
  7. Öğrencileri yurt içi değişim programlarından yararlanmaya teşvik ederek öğrenci hareketliliğini artırmak.
  8. Öğretim elemanlarının eğitim-öğretim yetkinliklerini sürekli iyileştirecek imkanlar sunmak.
  9. Ulusal ve uluslararası akreditasyon ilkelerine göre eğitimde tüm kalite süreçlerini izlemek, iyileştirmek ve yaygınlaştırmak.
  10. Dijital dönüşüm çerçevesinde hayat boyu her yerde öğrenme yaklaşımı ile insan ve öğrenme kaynaklarını ihtiyaçlara göre güncellemek.

      ARAŞTIRMA VE GELİŞTİME POLİTİKASI

  1. Araştırma faaliyetlerinin evrensel etik değerler doğrultusunda, insan hak ve özgürlüklerine saygı çerçevesinde yürütülmesini sağlamak.
  2. Araştırmacılara, nitelikli akademik çalışmalar yapabilmeleri için gerekli destek ve imkanları sağlamak, yapılan çalışmaları kamuyla paylaşmak.
  3. Disiplinlerarası bilimsel çalışmalar yapılmasını teşvik etmek.
  4. Bilimsel faaliyetlerin sunulacağı sempozyum, panel, konferans gibi etkinlikler düzenlemek.
  5. Araştırma ve geliştirme çalışmalarında bölgesel, ulusal-uluslararası gereksinimleri ve öncelikleri dikkate almak.
  6. Dış paydaşların araştırma-geliştirme çalışmalarına katılımlarını sağlamak.
  7. Araştırma-geliştirme faaliyetlerinin, üniversitenin araştırma merkezleri ile iş birliği halinde yürütülmesini sağlamak.

     TOPLUMSAL KATKI POLİTİKASI

  1. Toplumun ihtiyaç ve sorunlarına yönelik sosyal ve bilimsel faaliyetler yapmak.
  2. Sosyal ve bilimsel faaliyetlerde yerel ve bölgesel ihtiyaçlara öncelik vermek.
  3. Toplumun maddi ve manevi gelişimine katkı sağlayacak bilimsel verileri ve etkinlikleri söz, yazı ve diğer araçlarla yaymak.
  4. Dini ilimleri topluma tanıtıp sevdirmek.
  5. Kitle iletişimini sağlayarak toplumu dini konularda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek.
  6. Toplumsal katkı faaliyetlerinde iç ve dış paydaşlarla iletişim ve iş birliği içinde olmak, ortak etkinlikler düzenlemek.
  7. Paydaş kurumlarla yapılacak iş birliğini, protokoller ve resmi yazışmalarla öngörülebilir ve programlı şekilde yürütmek.
  8. Millî, dinî, ahlâkî ve tarihî değerlere, çevresine saygılı, sorumluluk bilinci yüksek bireyler yetiştirerek toplumsal ilerleme ve kültürel bilinci geliştirmek.
  9. Topluma yönelik faaliyetleri izlemek ve gerekli iyileştirmeleri yapmak.
  10. Öğrencileri, idari ve akademik personeli sosyal sorumluluk projelerine katılmaya teşvik etmek ve bu konuda destek sağlamak.

     YÖNETİM SİSTEMİ POLİTİKASI

  1. Fakültenin organizasyon yapısı ile personelin görev, yetki ve sorumluluklarının açık bir şekilde belirlendiği kurumsallaşmış bir yönetim sistemi oluşturmak.
  2. Yönetim süreçlerinde şeffaflık, katılımcılık, fırsat eşitliği, tarafsızlık, sorumluluk ve hesap verilebilirlik ilkelerine önem vermek.
  3. Performans esaslı yönetim anlayışı çerçevesinde personelin performanslarını izlemek; görev, yetki ve sorumlulukları performanslara göre belirlemek.
  4. İç ve dış paydaşlarla birlikte hareket ederek kararlar almak ve bunları kamuyla paylaşmak.
  5. Öğrencilerin, personelin ve paydaşların yönetimden memnuniyetini sağlamak ve bunu sürdürmek.
  6. Personel ve öğrenciler için sağlıklı ve güvenli bir ortam oluşturmak için gerekli iş sağlığı ve güvenliği uygulamaları yapmak.
  7. Fakülte yönetim sisteminin etkinliğini değerlendirmek ve gerekli iyileştirmeleri yaparak sürdürülebilirliğini sağlamak.
  8. Üniversiteyle iş birliği içinde, entegre bilgi yönetim sisteminin kurulması ve geliştirilmesini sağlamak.

     ULUSLARARASILAŞMA POLİTİKASI

  1. Fakültenin uluslararası düzeyde hareketliliğini ve tanınırlığını artıracak bilimsel faaliyetlere imkân sağlamak, teşvik etmek ve destek olmak.
  2. Akademisyen ve öğrencilerin, uluslararası değişim programlarından yararlanmasını sağlamak için bilgilendirici programlar yapmak.
  3. Alanında yetkin, fakülteye katkı sağlayabilecek düzeydeki yabancı uyruklu akademisyenlerin sayısını artırmak ve bu personelin uluslararası faaliyetler yapmasını sağlamak.
  4. Yabancı uyruklu öğrencilerinin sayısını artırmak.
  5. İlahiyat alanında uluslararası değişim programları kapsamındaki protokol ve antlaşmaların artmasını sağlayarak öğrenci ve personele uluslararası deneyim imkânı sunmak.
  6. Uluslararası tanınırlık için gerekli olan fakülte tanıtım materyallerini güncellemek.
  7. Fakültenin uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda yürüttüğü faaliyetleri izlemek ve sürekli iyileştirilmesini sağlamak.